direct naar inhoud van 2.2 Bestaande situatie
Plan: Meeuwenlaan 2
Status: vastgesteld
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0373.BPG04004meeuwenln2-C001

2.2 Bestaande situatie

Directe omgeving

Het plangebied is gelegen ten noorden van de Heereweg in de dorpskern van Groet. De Heereweg vormt de toegangsweg tot de duinen en de zee. Consequentie van deze ligging is de grote toestroom van het toerisme in de directe omgeving van het plangebied. Dit uit zich in de aanwezigheid van horecagelegenheden en vakantiewoningen (ook in het plangebied). Er is in de directe omgeving daarom sprake van een gemengd functiepatroon met woningen, winkels voor dagelijkse boodschappen en horecagelegenheden. Ten zuiden van het plangebied ligt ook een horecabedrijf en een winkel.

De bebouwing van de omgeving bestaat voornamelijk uit rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen; allen twee bouwlagen met een zadeldak. De kaprichting van de blokken met rijenwoningen varieert echter wel. In de omgeving is ook vrijstaande bebouwing aanwezig. Deze bebouwing is voornamelijk gelegen aan de Heereweg.

Plangebied

In figuur 2.1 is de bestaande situatie binnen het plangebied weergeven. Voor de kadastraal splitsing was het perceel zo'n 700 m² groot. Na de kadastrale splitsing is ieder bouwperceel circa 350 m2.

In de huidige situatie is binnen het plangebied op het noordelijke perceel een recreatiewoning gelegen, welke niet als zodanig is bestemd. Deze recreatiewoning is tegen de achterperceelgrens gelegen. Door deze situering is het perceel qua stedenbouwkundige opzet anders dan gebruikelijk in de gemeente Bergen. Zowel in de directe omgeving als binnen de gehele gemeente wordt de volgende stedenbouwkundige opzet gehanteerd: voortuin, woning en achtertuin. In de bestaande situatie is er slechts sprake van een voortuin met recreatiewoning. Op het zuidelijke perceel van het plangebied staat een schuur. Deze schuur zal voor beoogde ontwikkeling ook moeten worden gesloopt. De bestaande recreatiewoning wordt niet gesloopt. Verder bestaat het plangebied voornamelijk uit beplanting.

afbeelding "i_NL.IMRO.0373.BPG04004meeuwenln2-C001_0004.jpg"

Figuur 2.1 Bestaande situatie