direct naar inhoud van 2.2 Bestaande situatie
Plan: Herenweg 58
Status: ontwerp
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.0373.BPG01201herenweg58-B001

2.2 Bestaande situatie

Omgeving

De locatie ligt in het dorp Egmond-Binnen. Egmond-Binnen is een rustig dorp met rond de 2.700 inwoners. Egmond-Binnen is vooral bekend door het klooster en de abdij van Egmond, de Sint-Adelbert abdij. Dit is de oudste abdij van Nederland, opgericht in de tiende eeuw.

Het plangebied is gelegen in de kern van Egmond-Binnen, beperkt van omvang en voornamelijk omringd door woningen. Het betreft vrijstaande woningen, dubbele woningen en rijwoningen. Ook zijn er in de directe omgeving van het plangebied enkele kleinschalige horeca en winkel gelegenheden. Deze voorzieningen behoren tot het centrum van kern Egmond-Binnen. Aan de Abdijlaan is onder andere een kapper, bloemist en café gevestigd. Aan de Herenweg is een restaurant, snackbar en een winkel gevestigd.

Plangebied

Van oudsher is Egmond-Binnen een agrarische gemeenschap. De bedrijfsactiviteiten lagen in het plangebied toentertijd op het gebied van de verkoop en reparatie van landbouwmachines. Momenteel is het bedrijf Tambach Staalconstructies BV daar gevestigd. In de loop der jaren ontwikkelde het bedrijf zich tot een constructiebedrijf dat ook staalconstructies voor landbouwschuren maakt en plaatst. Het bedrijf produceert staalconstructies voor nieuwbouw en renovatieprojecten. Het gaat daarbij om het ontwerpen, tekenen, renoveren, restaureren, produceren en monteren van staalconstructies, trappen, portalen hekwerken en vloeren.

Het plangebied bestaat in de bestaande situatie uit één bedrijfswoning aan de Herenweg en één bedrijfsgebouw op een bouwperceel van circa 1.435 m². Het bouwperceel is momenteel voor circa 50 procent bebouwd. De bestaande bedrijfswoning heeft een goothoogte van 4 meter en een bouwhoogte van 10  meter. Het bestaande bedrijfsgebouw heeft een platte afdekking en een bouwhoogte van circa 8 meter. In de figuren 2.1 en 2.2 is de bestaande situatie weergegeven.

afbeelding "i_NL.IMRO.0373.BPG01201herenweg58-B001_0003.jpg" afbeelding "i_NL.IMRO.0373.BPG01201herenweg58-B001_0004.jpg"

Figuren 2.1 en 2.2 De bestaande situatie